4. srpna 2015

Tvary nehtů od A do Z + video návody

Ačkoliv je modelování nehtů zejména záležitostí vkusu, neboť každému se líbí něco jiného, existuje několik tvarů, které se staly velmi oblíbené po celém světě, a právě ty vám představíme v našem novém článku.

Snad každý z nás ve svých začátcích bojoval s pilníkem a nemohl opilovat nehty do požadovaného tvaru. Každý nehet byl jiný a tvar nijaký. Vytvarovat i něco tak "prostého" jako mandle, chce hodně cviku.

V našem novém článku jsme pro vás, kromě přehlídky těch nejpopulárnějších tvarů nehtů, připravili také videonávody, které vám ukážou krok po kroku.

Zdroj fotografie: hercampus.com



Na co je dobré myslet ještě předtím, než se pustíte do modelace?
Každý tvar má jinou stavbu, odlišně položené C a také jiný sklon šablony!


Mandle


Věděli jste, že existuje hned několik druhů mandlí? Ne? Tak teď už to víte :). Na nehtech můžeme vyčarovat klasickou mandli, gotickou mandli nebo mandli ruskou. Obecně se gotická a ruská velice pletou a jsou zaměňovány. I přesto, že to nezní moc logicky, je gotická mandle oproti klasické často špičatější, ale není tak špičatá jako ruská. Není to však pravidlem, někteří to znají obráceně. My shledáváme jako logičtější a více přijatelnou tu obrácenou verzi, tedy gotická více vypinčovaná a více špičatá, zatímco ruská je spíše baculatější.

Asi jste pěkně zmatení, že? Ukažme si to na obrázku:

Gotická mandle


Ruská mandle


A abychom nebyli jen u teorie, koukneme se, jak se to dělá v praxi.


Klasická mandle




Gotická mandle 




Ruská mandle


Stiletto


Stiletto nehty jsou považovány za jedny z extrémnějších. Obecně se všechny delší nehty dělají častěji z akrylu, neboť je tvrdší a odolnější, a tedy déle i vydrží.

Zdroj fotografie: movestylish.com


Videonávod Stiletto


Edge


Na první pohled velice podobné gotické mandli, avšak při bližším prozkoumání si můžeme všimnout, že jde o úplně jinou stavbu nehtu. Edge je charakteristické svým typickým pinčováním a tvarem konce nehtů.

Zdroj fotografie: popculturez.com


Videonávod Edge

Square/Squoval


Square je klasický hranatý tvar nehtů, který je společně s mandlí a oválem taková klasika, která nikdy neomrzí. Squaoval je velice podobný, jediný rozdíl je v opilovaných hranách. Ostré hrany hranatých nehtů mohou některým ženám při práci nebo při běžném životě vadit. Lehce tedy stačí hrany zakulatit a squaoval tvar je na světě.

Square

Zdroj: grapefizz.blogspot.com


Videonávod na Square na tipech




Videonávod na Square na šablonky



Doufáme, že náš článek vám alespoň trochu pomohl zorientovat v nejznámějších tvarech nehtů a nyní víte, jak na ně. Jednotlivé tvary si rovněž můžete sami přizpůsobit tak, jak se to líbí vám nebo vašim zákaznicím. Nezapomeňte, že pokud modelujete, vždy musí být na nehtu tzv. C oblouk! Bez něj se nehty neobejdou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš příspěvek. Velice si toho ceníme. Jsme tu pro vás -
MagicNails.cz