10. srpna 2015

Jak na "Céčko"? Modelace C oblouku vč. videonávodu

Kámen úrazů všech začínajících nehtařek - C oblouk. Pokud s nehty začínáte, je důležité si uvědomit, že správná modelace nehtů se bez něho neobejde. C oblouk není na nehtu jen pro srandu králíkům nebo pro hezký efekt. Některým ženám se tzv. "Céčko" ani nelíbí a na svých nehtech ho nechtějí. Bohužel jakmile se jedná o modelaci nehtů, ať akrylem nebo gelem, vždy je nutné mít C. Tento oblouk zabraňuje zlomení nehtu v tzv. krizovém (stresovém) bodě. A věřte nám, zlomit si nehet do masa opravdu nikdo nechce. Nejen, že se to velmi dlouho léčí, ale je to i opravdu, ale opravdu velmi bolestivé.



Jak vypadá C oblouk?


Když se podíváte na nehet z boku, musí na něm jít vidět mírné zaoblení (1). Nehet nesmí být placatý (2)!

ANO



NE

Zdroj fotografií: nehtyodjarky.cz


C oblouk je u každého tvaru nehtu jiný, to znamená, že u mandlí nebo klasických hranatých nehtů bude jinde, než například u tvaru edge nebo stiletto. Jak jednotlivé tvary vypadají můžete vidět v našem předchozím článku.

Zdroj fotografie: katkastoklasova.wz.cz/

Modelace C oblouku

Popsat modelaci oblouku není zas tak těžké, bohužel horší je už vizualizace a praxe, proto jsme se rozhodli, že vám ukážeme modelaci "céčka" na videu. Videa nejsou naším dílem, jsou převzata z youtube,com od šikovných slečen a dam, které se chtěly podělit se zkušenostmi :).

Začátečníkům určitě doporučujeme hustější UV gel. Pokud máte řidší gel a teprve začínáte a učíte se, může se vám stát, že než stihnete C oblouk vymodelovat, tak se vám gel rozteče do okrajů nehtů.

Video Lucie Rajnochové
Paní Lucie v popisku upozorňuje, že video je nutné brát s rezervou a pouze jako návod jak udělat C, neboť její nehty už vymodelované C mají. Neděste se tedy, že jsou nehty příliš hrubé a je tam mnoho materiálu :).


Video uživatele Boruvkaify

Video od uživatele Janet Nails
Ve videu můžete vidět celou modelaci gelových nehtů, pokud chcete vidět pouze C oblouk, přetočte video na 8:37 :)



Postup modeláže akrylových nehtů, včetně C oblouku

Video od uživatele NaioUK

Co k modelaci C oblouku použít? 

Céčko se modeluje pomocí modelovacího UV gelu, který můžete také zakoupit v našem e-shopu. Použít můžete také jednofázový gel (Jednofázový gel se dá použít jako podkladový gel, modelovací i vrchní gel).

Nezapomeňte také na kvalitní štětce! Investování do gelů a štětců se vždy vyplatí.


Jednofázový UV gel Magic Nails

1 komentář:

  1. Dostává mě, co si čeští nehtaři/ky představují pod pojmem "C oblouk". Nehty jsem studovala v Americe a Čechy jsou v tomhle opravdu pozadu. C oblouk neboli "C curve" je zaoblená hrana nehtu při pohledu z 90 stupňů. Vypadá jako céčko, podle toho ten název a málokdo ji umí vymodelovat, předpokládám, že v Čechách tak 10 % nehtařek. To, co v tomto článku popisujete, je Apex sculpting. Ale bohužel, všimla jsem si, že nesprávný termín "céčkování" používají téměř všichni. Co dodat, Češi. Radím nehtařkám - nedělejte nehty jako na běžícím páse. Hodina na nehty je fakt málo, v Americe strávíte v salónu třeba i 3 hodiny, ale výsledek stojí za to. Pokud nevíte, jak má vypadat céčko, zajeďte si někdy do Ruska do profesionálních salónů. Styl jakým se modeluje by vás jistě šokoval a rozzuřil téměř všechny české rádoby nehtařky. Já osobně tam v létě jedu na kurz Madiny Murievy a nemůžu se dočkat, ta ženská je umělkyně a české nehtařky jí nikdy nebudou sahat ani po kotníky.
    Btw.: vaše sdílené video o modeláži akrylem a "céčkování" je ve skutečnosti návod, jak aplikovat akryl na nehty klienta, který si kouše nehty. Apexování používají Gemma a Kirsty z Naio Nails (kanál, který toto video publikoval) na všech videích.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš příspěvek. Velice si toho ceníme. Jsme tu pro vás -
MagicNails.cz